TripAdvisor
TripAdvisor
Know better. Book better. Go better.
TripAdvisor Traveler Rating
Based on 130 traveler reviews
TripAdvisor Ranking #444 of 1592 places to eat in Krakow
Most Recent Traveler Reviews
  • Sep 15, 2017: “Nice place with good food”
  • Aug 12, 2017: “Excellent”
  • Jul 31, 2017: “Fresh Sushi”
  • May 3, 2017: “Terrible fusion food”
  • Apr 23, 2017: “Asian fushion”
© 2017 TripAdvisor LLC

Chcielibyśmy się pochwalić, że nasz sushi master Tomasz ukończył właśnie szkolenie doskonalące jego umiejętności pod okiem japońskiego mistrza sushi Pana Hirotoshi Ogawa, potwierdzone egzaminem i uzyskaniem certyfikatu od All Japan Sushi Association.

 

Chociaż istniejemy dla Was na krakowskim rynku już przeszło 12 lat, nie przestajemy zagłębiać się w tajniki i rozwijać w sobie pasji do kuchni Dalekiego Wschodu. Czerpiemy z niej nie tylko składniki, smaki i aromaty do dań fusion, jakie możecie spotkać w naszym menu, ale również gotowe, typowe dla danej kuchni dania, które nas wyjątkowo zainspirowały i których oryginalny, autentyczny smak staramy się odtwarzać. 

Tym razem chcemy was rozsmakować w daniach Azji Środkowo-Południowej, a dokładnie kuchni wietnamskiej i chińskiej. Z tej pierwszej zaczerpnęliśmy wietnamskie danie Bún bò Nam Bộ – makaronową sałatkę z wołowiną, chrupiącymi warzywami i świeżymi, aromatycznymi ziołami, całość pachnąca limonką, sosem rybnym, chili, kolendrą i trawą cytrynową, czyli typowymi przyprawami wietnamskiej kuchni. 

Z kuchni chińskiej zainspirowały nas Gua Bao – bułeczki drożdżowo-pszenne przyrządzane na parze, podane z trzema rodzajami nadzienia – z wieprzowiną, z kaczką lub w wersji bezmięsnej z Kim Chi, wszystkie podane dodatkowo z warzywami i sosami typu barbecue oraz spicy mayo. Chociaż sposób ich podania i wygląd jednoznacznie kojarzy się z amerykańskimi burgerami, danie to ma korzenie czysto chińskie i tam też jest z powodzeniem serwowane już od kilku tysięcy lat najczęściej w formie przekąski na drugie śniadanie, zaś w Europie zyskały popularność najprawdopodobniej za sprawą uroczego misia Po, z uwielbianej przez najmłodszych bajki Kung-Fu Panda.

Ponadto, wśród kulinarnych nowości nie mogło zabraknąć kuchni japońskiej oraz tajskiej, które leżą u podstaw istnienia naszej restauracji. Wielbiciele makaronowych zup oprócz nowej, lekko pikantnej wersji Ramenu z dodatkiem gotowanej wieprzowiny oraz koreańskich kiszonek Kim Chi, znajdą klasyk kuchni japońskiej w wydaniu naszego Szefa Kuchni – Kare Udon, w którym tytułowy makaron udon zalany jest gorącym bulionem i podany z dodatkiem łososia, japońskich grzybów i warzyw.

Mamy nadzieję, że tym wstępem zachęciliśmy was do ponowych, a może i pierwszych odwiedzin w naszej restauracji. Czekamy na Was jak zawsze na rogu Bożego Ciała i Miodowej. Zapraszamy! 

Bún bò Nam Bộ
Autentyczny wietnamski przysmak. Makaronowa sałatka, której bazę stanowi makaron ryżowy w zalewie słodko-kwaśnej na bazie sosu rybnego. Makaron zwieńczony jest smażonymi nitkami marynowanej wołowiny oraz chrupiącymi warzywami: sałatą lodową, marchewką, ogórkiem, kapustą pak choy, kiełkami, cebulką dymką oraz świeżymi aromatycznymi ziołami. 

Gua Bao
Drożdżowe bułeczki o chińsko-tajwańskich korzeniach wypełnione różnymi dodatkami – mięsem, sałatą, warzywami oraz sosami, podane w trzech wariantach smakowych:
– z pieczoną wieprzowiną, sos barbecue, mizuna, kiełki pak choy 
– z chrupiącą pieczoną kaczką, sos wasabi mayo, grzyby shimaji, sałata lodowa 
– z Kim Chi, sos barbecue, marchew julienka, kiełki 

Ramen
Kultowy ramen w nowej, pikantnej odsłonie! Aromatyczny i klarowny bulion wieprzowy podany z przygotowanymi przez nas kiszonkami Kim Chi, długo gotowanym kruchym boczkiem, z dodatkiem jajka kurzego, wakame, marchwi, kapusty pak choy oraz glonów nori.

Sake musujące MIO! Wyróżnione

Lubicie japoński trunek SAKE? Skosztujcie naszej nowości... SAKE MUSUJĄCEGO MIO o unikalnym, orzeźwiającym, naturalnie słodkim owocowym smaku.

Stanowi świetną alternatywę dla lampki prosecco do kolacji :-)

Szanowni Państwo,

ruszyła kolejna edycja plebiscytu Dziennika Polskiego – SMAKI KRAKOWA! Zachęcamy do głosowania na restaurację EDO FUSION w kategorii CASUAL. Głosować można codziennie: tradycyjnie – 1p (max. 1 głos dziennie), za pośrednictwem Facebook'a – 5p (max. 1 głos dziennie) oraz wysyłając SMS o treści CASUAL.5 (koszt 2,46 z VAT) – nieograniczona liczba głosów. :)

Link do głosowania na naszą restaurację znajdą Państwo poniżej.

O KARTĘ MIŁOŚNIKA EDO może się ubiegać każdy. Kto zwróci wypełnioną KARTĘ MIŁOŚNIKA EDO z imieniem i nazwiskiem oraz adresem mailowym, dostanie kartę stałego klienta uprawniającą do uzyskiwania 10% rabatu podczas każdej wizyty w restauracjach EDO SUSHI oraz EDO FUSION ASIAN CUISINE.

REGULAMIN KARTY MIŁOŚNIKA EDO

• Dziękujemy za wizytę w restauracji EDO. Chcąc rozkochać Was w naszej kuchni, oddajemy Wam do rąk KARTĘ MIŁOŚNIKA EDO. Chcielibyśmy, aby przypominała Wam o naszych restauracjach, kiedy tylko będziecie mieli ochotę na dalekowschodnią, kulinarną podróż. Karta obowiązuje podczas wizyty w restauracjach EDO SUSHI oraz EDO FUSION ASIAN CUISINE w Krakowie i jest przeznaczona dla osób niekorzystających z karty stałego klienta.

• Uzyskanie 50zł upustu od rachunku jest możliwe dzięki zdobyciu 10 pieczątek, a pieczątka jest otrzymywana za każde, jednorazowo wydane 100zł. Kwota gratisowa zostanie odliczona od następnego rachunku.

• Do otrzymania „niespodzianki“ uprawnia otrzymanie 5 pieczątek. Otrzymać ją można przy każdej, kolejnej wizycie. Może nią być danie z restauracji EDO SUSHI lub EDO FUSION ASIAN CUISINE (do wyboru 1 spośród wymienionych: zestaw bansai, makaron pad thai, yakitori z kurczaka, tempura wegetariańska, yaki gyoza, zielone curry z kurczakiem, futomaki sake filadelfia 10 szt.)

• Promocje się nie łączą. Rachunek z rabatem, gratisowym daniem, daniem za złotówkę, wykorzystujący gratisowy kupon, czyli wszelkie upusty nabyte z innego tytułu, wykluczają jednoczesne zdobycie pieczątki, bez względu na wartość.

KARTA MIŁOŚNIKA EDO wydawana jest na konkretną osobę. Karty nie wolno użyczać osobom trzecim. W wypadku wątpliwości kelner ma prawo poprosić o okazanie dowodu tożsamości, w wypadku odmowy rabat może nie zostać udzielony.

• Karta ważna jest przez pół roku od momentu pierwszej wizyty (tj. wbicia pierwszej pieczątki). Po tym czasie niewykorzystane punkty przepadają i aby uzyskać gratis bądź kartę stałego klienta, należy wykorzystać nową kartę.

• Osoby ubiegające się o kartę stałego klienta uprawniającą do uzyskiwania 10% rabatu podczas każdej wizyty w restauracjach EDO SUSHI oraz EDO FUSION ASIAN CUISINE są zobowiązane uprzednio do pełnego wykorzystana KARTY MIŁOŚNIKA EDO. Zapełnioną pieczątkami wraz z podpisami pracowników firmy do pozycji nr. 10. Kartę należy zwrócić kelnerowi wraz z danymi osobowymi: imieniem i nazwiskiem, numerem telefonu oraz adresem mailowym. Odmowa podania powyższych danych jest równoznaczna z odrzuceniem wniosku o 10% kartę rabatową.

• Podpisanie KARTY MIŁOŚNIKA EDO oznacza akceptację regulaminu.

 

W ciągu roku przeciętny Koreańczyk z Południowej Korei zjada jej 25 kilogramów – do wyboru ma dwieście różnych odmian. W 2008 roku astronauta Ko San zabrał ją w kosmos, a w 2013 roku wpisano ją na światową listę niematerialnego dziedzictwa UNESCO. Kimchi – danie narodowe Południowej Korei.

Czytaj dalej... »